Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!! (Μεταδίδεται ο ΥΙΟΣ του Θεού στον ΑΝΘΡΩΠΟ....)


 Γράφει ο Νικόλαος Ζαχαριάδης
Καθηγητής Θεολόγος - συγγραφέας ιεροκήρυξ και πρόεδρος Ιεροψαλτών Ηλείας
(Τηλέφωνο 6907546676)

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Τρόμος και φόβος!!!... Θερίζει… Βιολογικός πόλεμος!!! Η εξάπλωση του Κορονοϊού έδωκε τροφή, στους αθέους και απίστους, να «οπλιστούν» με επιχειρήματα αμφισβήτησης για το μυστήριο της «ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ», σε
τηλεοπτικά τραπέζια, ραδιόφωνα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης… αφού ο κάθε ένας ότι θέλει λέει…  Έτσι εκφράζουν την ανησυχία τους και τον τρόμο τους, αφ’ ενός να πολεμήσουν την εκκλησία μας αφ’ ετέρου ότι η ασθένεια του Κορονοϊού, μεταδίδεται μέσω και της Θείας Κοινωνίας… ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑ – ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ…
Τίθεται το ερώτημα: Γιατί οι ιερείς μας είναι οι μακροβιότεροι στον κόσμο; Γιατί τρέφονται, με τον άρτο της ζωής την Θεία Κοινωνία. « Λάβετε φάγετε τούτο εστί το σώμα μου. Πίετε εξ αυτού πάντες τούτο εστί το αίμα μου το της Καινής Διαθήκης» (Ματθ. Κεφ.26 στίχ. 28)
Με αυτά τα λόγια ο Θεάνθρωπος και Λυτρωτής μας Ιησούς θέλει να μεταδώσει τη δική Του καθαρότητα και αγιότητα, με το σώμα και το αίμα του τι γίνεται; Εμβολιάζει την ύπαρξη μας, με την χάρη Του για όσους πιστεύουν.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ
Όταν ένας ιερέας κλονίστηκε, για κάποιο, που κοινώνησε ο οποίος είχε πρόβλημα στο στόμα, είδε, στην κατάλυση που έκανε, να βγαίνει από την Αγία λαβίδα φως!!! Νάι Φώς!!! Μέσα σ’ αυτό το φως, αποβάλλει η Θεία Κοινωνία, όλα τα μικρόβια…
Αναλογίζομαι κάθε φορά που κοινωνούμε, μπορεί ο ιερέας να ρωτά τους ορθόδοξους Χριστιανούς: Μήπως έχεις Κορονοϊό; Μήπως έχεις AIDS, Καρκίνο; Μήπως έχεις λευχαιμία; κ.λ.π.
 Ο άρτος και οίνος, δεν μετουσιώνονται σε Σώμα και Αίμα Χριστού. - ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ. Η λέξη μετουσίωση είναι χημική ένωση.
«Ει δύνασαι πιστεύσαι, πάντα δυνατά, τω πιστεύοντι» (Μάρκος, κεφάλαιο 9 στίχ. 23 )
Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης, όταν κοινωνούσε έβλεπε σταγόνα ανθρωπίνου αίματος…. Προσέξτε, τι θα ακούσετε. Άλλοτε ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης έβλεπε, μία ακτίνα φωτός να βγαίνει από το Άγιο Ποτήριο και αμέσως, ένιωθε και καταλάβαινε ποιοι από τους Χριστιανούς, ήταν άξιοι να κοινωνήσουν. Στη Θεία Κοινωνία μεταλαμβάνομεν… Δεν είναι «ούτε το λιγάκις να κοινωνούμε, ούτε το πολλάκις, αλλά το αξίως» (+ Θεόκλητος Διονυσιάτης – Αγιορείτης)
Πολλοί διερωτούνται πώς γίνεται η μεταβολή του άρτου σε σώμα και του οίνου σε αίμα;
 Απάντηση: Ο Θεός, κάνει μυστική των πραγμάτων αλλαγή των τιμίων δώρων.
Α) Το νήπιο, τρέφεται ουσιαστικά με το αίμα της μάνας του, επειδή θα ήταν αποτρόπαιο, το νήπιο να πίνει, αίμα, η φύση από Το Θεό, ελεύκανε το αίμα της Μητέρας και το μεταποίησε σε εύγεστο γάλα.
Β) Το χορτάρι, που τρώει το πρόβατο, μετουσιώνεται, σε κρέας - γάλα - μαλλιά - τρίχωμα κ.λ.π.
Γ) Πώς μετουσιώνεται ο σκώληκας σε χρυσαλλίδα ,ο άνθρακας σε αδάμαντα; Πώς επιτελούνται όλα αυτά; Δια της Παντοδυναμίας Του Θεού, με την επίδραση του Παναγίου Πνεύματος.
Η μεταβολή του άρτου σε σώμα και του οίνου σε αίμα, δεν είναι συμβολική, όπως λένε οι προτεστάντες αλλά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ!!!
Αν πάρουμε δύο αυγά, το ένα που επώασε η κότα έχει ζωντανό οργανισμό. Το άλλο δεν έχει ζωντανό οργανισμό. Έτσι υπάρχει διαφορά μεταξύ του αγιασμένου άρτου και του μη αγιασμένου. Ο ίδιος Ο Κύριος Είναι Ζωντανός εντός του ΑΓΙΟΥ ΠΟΤΗΡΙΟΥ!!! Ο Άγιος Ανδρέας Κρήτης, ήταν μουγκός. Λύθηκε η γλώσσα του όταν κοινώνησε (τα σχόλια δικά σας).
Η Θεία ευχαριστία είναι το ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ!!! ΘΑΥΜΑ ΜΕΓΑ!!! «Η Θεία Κοινωνία, μοιάζει με τα παιδιά, που κρατούν διαμάντια και παίζουν και δεν ξέρουν τι έχουν στα χέρια τους» (Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης).
ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
Α) Το 1981 βρέθηκα στη Μονή Φιλοθέου Αγίου Όρους. Ο Γέροντας Εφραίμ μετέπειτα ηγούμενος της Μονής Ξηροποτάμου – (ο οποίος σκοτώθηκε σε δυστύχημα) όταν, βγήκε να μας κοινωνήσει το πρόσωπό του ήταν αλλοιωμένο!!... (Έμεινε άλαλος – βουβός για αρκετή ώρα).  Μας εκμυστηρεύτηκε, μετά, ότι είδε σώμα και αίμα Χριστού.
Β) Στην νήσο Πάρος (1979). Γνώρισα τον Γέροντα, Φιλόθεο Ζερβάκο πνευματικό τέκνο του Αγίου Νεκταρίου. Στη Θεία Λειτουργία  μετά το « Μετά φόβου Θεού πίστεως…» κοινωνήσαμε αρκετοί.
Ένας (μαργαρίτης) – (ψιχουλάκι) έπεσε, από το Άγιο Ποτήριο κάτω. Ακούστε!! Άξιοι και ανάξιοι βλέπαμε τον μαργαρίτη, να φωσφορίζει!! Ναι να φωσφορίζει!!! Τότε ο Γέροντας με την γλώσσα του γονάτισε, το κατέπιε – έπειτα κοινώνησε και φυματικό άρρωστο και μετά κατέλυσε.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ – ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
Οι Χριστιανοσύνη των Κατακομβών με τους 11.000.000 Μάρτυρες, που τα 10.000.000 ήταν Έλληνες, οφείλη την αθάνατη δόξα της στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας!!! «Δια της Χάριτος Του Κυρίου Ιησού, πιστεύομεν σωθήναι.» (Πράξεις Κεφάλ. 15, στίχος 14)
Γ) Ο Άγιος Πορφύριος κοινωνούσε τους αρρώστους φυματικούς και μετά ενώπιον τους για να τους δείξει ότι πιστεύει και δεν παθαίνει τίποτα έκανε την κατάλυση.
Δ) Στο νησί της (Σπιναλόγκας), που είναι κοντά στην Κρήτη, ο αείμνηστος  (Παπάς των Λεπρών) π. Χρύσανθος Κουτσουλογιαννάκης από (1947 – 1957), 10 χρόνια κοινωνούσε τους (ζωντανούς – νεκρούς) – (600) στον αριθμό λεπροί!!!! Χρησιμοποιούσε, το ίδιο (κουταλάκι) την Αγία Λαβίδα, για τον εαυτό του, Χωρίς να πάθει τίποτα. Αρρώστησε; Πήρε λέπρα; (Ας τονωθούμε και προβληματιστούμε πνευματικά).
ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΚΟΥ
Μπροστά σε αυτήν την παγκόσμια μάστιγα της ασθένειας του «Κορονοϊού», πρέπει να πειθαρχούμε στις οδηγίες των γιατρών μας, που αγωνίζονται, με αυταπάρνηση να σώσουν, ανθρώπους που επλήγησαν… Τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αλλά και όλοι μας μακριά από μαζικές συγκεντρώσεις, σε αυτό και η εκκλησία μας πρέπει να πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Όλοι κινδυνεύουμε – όχι όμως από την Θεία Κοινωνία. «Χριστώ συνεσταύρομαι ζω δε ουκέτι εγώ, ζει δε εν εμοί Χριστός». (Γαλάτας Κεφάλαιο 2ο στίχος 20). Σταυροφορία για προσευχή!!... Σταυροφορία για Μετάνοια!!.... Παρακλήσεις προς την Παναγία Μας!! Προσευχή για τους ασθενείς όλου του κόσμου. Προσευχή για τους γιατρούς μας για δύναμη και υγεία, γιατί δίνουν ιατρικές μάχες στα (πεδία του Κορονοϊκού πολέμου) με κίνδυνο να αρρωστήσουν. «Βιολογικοί Ήρωες, γιατροί μας. Ακούραστοι και αγωνιστικοί ήρωες ειναι νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΗΤΕΡΑΣ πατρίδας ΕΛΛΑΔΑΣ ημών των Ελληνοκυπρίων». Τους αγαπούμε, τους εκτιμούμε. Οι Άγιοι (Ιατροί) Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός βοήθειά τους.
Κορονοϊος!! Κορονοϊός «Πότε θα έχει τέλος;» Ο Θεός να μας ελεήσει.
ΑΜΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου