Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

"Είπαν του ήλιου 《γιορτάζει η μάνα》
 και εκείνος βάλθηκε με φως τη γη να ντύνεi.
Είπαν της θάλασσας 《γιορτάζει η μάνα》

 και αμέσως έγινε η φουρτούνα, γαλήνη

Το' μαθαν τα πουλιά 《γιορτάζει η μάνα》
 και το τραγούδι τους ξεχείλισε πλημμύρα
Το μαθαν τα άνθη《γιορτάζει η μάνα》
 και μοσχοβόλησε η πλάση χίλια μύρα
Τ' άκουσε η βροχή αλλά δεν έκλαψε,
δάκρυ δεν κάνει να κυλήσει αυτή τη μέρα
Τ' άκουσε ο Ουρανός και άνοιξε διάπλατα
Πείτε ευχές, μύριες ευχές για τη ΜΗΤΕΡΑ"
Με αυτό το όμορφο ποίημα έκλεισε η απλή αλλά σημαντική εκδήλωση αγάπης για τη ΜΗΤΕΡΑ , που πραγματοποιήθηκε, ύστερα από τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, κ.κ. Γερμανού, στον προαύλιο χώρο του Αγίου Δημητρίου Λαντζοΐου το Σαββάτο14 Μαΐου 2017
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Εφημέριου του Ιερού Ναού, Πατέρα Παναγιώτη Κλουκίνα, ο οποίος ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν εκεί καθώς και τους επίτιμους προσκεκλημένους, όπως και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και την Εθελοντική κίνηση της Ενορίας.
Είχαμε την τιμή να ακούσουμε την καταπληκτική ομιλία του αξιόλογου Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αλφειούσας, κ. Χρυσοβαλάντη Δημητρόπουλου , ο οποίος άγγιξε τις καρδιές όλων με την αμεσότητα και την ευθύτητα του λόγου του, για το ιερό και πολύτιμο πρόσωπο της ζωής μας, τη ΜΗΤΕΡΑ!
Αλλά πάνω από όλα τη ΜΗΤΕΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ που αγκαλιάζει όλα της τα παιδιά και τα αναθρέφει
με τις Χριστιανικές αρετές της.
Στη συνέχεια ακολούθησε απαγγελία εξαιρετικών ποιημάτων για τη ΜΗΤΕΡΑ από την κ. Βασιλική Λιακοπούλου- Σταθοπούλου, συνταξιούχο Φιλόλογο, καθώς και το ποιήμα: "Μάνα κράζει το παιδάκι, Μάνα ο νιός και Μάνα ο γέρος. ΜΆΝΑ! ακούς σε κάθε μέρος, αχ! τι όνομα γλυκό! "
" Η μάνα με το ένα μάτι" στην προβολή βίντεο που ακολούθησε, και η αυτοθυσία της , να το προσφέρει στο γιό της, χωρίς ποτέ να του το αναφέρει, ήταν η αιτία και η αφορμή να ξεχειλίσει και η δική μας συγκίνηση, στην εσώτερη αναφώνηση με τον εαυτό μας: "Εγώ τι κάνω για τη δική μου ΜΗΤΕΡΑ όταν εκείνη μου χαρίζει το ένα μάτι της , για να βλέπω και να αντικρίζω εγώ όλα τα αγαθά του Θεού;"
Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να κλείσει αυτή η όμορφη βραδιά, από το να προσφέρει η κάθε ΜΑΝΑ, γέλιο και χαρά στα παιδιά;
Με ταχυδακτυλουργικά κόλπα από τον κ. Νίνο, που χάρισε χαμόγελα ευχαρίστησης στα μικρά τους προσωπάκια!
Που όλα μαζί στο τέλος, απευθυνόμενα σε όλες τις μανούλες, ευχήθηκαν την πιο "μαγική" λέξη: 《ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΜΑ》
Ο Εφημέριος του Ναού μας ,αφού ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν σε αυτή τη γιορτή προς τιμήν της ΜΗΤΕΡΑΣ, μοίρασε ένα χειροποίητο αναμνηστικό δωράκι των εθελοντών της Ενορίας, συνοδευόμενο με λουλούδια και γλυκά που όλες οι μανούλες επιμελήθηκαν με μεράκι και αγάπη! Χρόνια Πολλά Χρόνια δημιουργικά Χρόνια ευλογημένα σε όλες τις Μητέρες του κόσμου!

ΕΥΓ.ΗΛ.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου