Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Ο θεός μας δίνει τις δοκιμασίες για κάποιο λόγο.


Αγαπητοί μου αδελφοί , πρεσβείες του Θεοδόχου Συμεών και της προφήτιδας Αννας, ας μας αξιώσει ο Κύριος.

Ο θεός μας δίνει τις δοκιμασίες για κάποιο λόγο.

Είναι όμως πατέρας μας. Ο καλύτερός και γλυκύτερος πατερας. Αγαπάει τα παιδιά του και θέλει το καλό τους. "Πας άνθρωπος σωθήνε". 

Πρέπει να του έχουμε εμπιστοσύνη. Ούτε τρίχα δεν πέφτει χωρίς αυτός να επιτρέψει.

Να κάνουμε την προσευχή μας και να αφηνόμαστε με εμπιστοσύνη στο θέλημα Του.

Οσα συμβαίνουν γύρω μας όμως μας θλίβουν. Είμαστε άνθρωποι κοσμικοί. Ψάχνουμε βέβαια τα πνευματικά μονοπάτια, αλλά είναι πολύ μικρή η πίστη μας και γιαυτό προσπαθούμε να εξηγήσουμε τα πάντα ανθρώπινα και αυτό ο Κύριος το γνωρίζει. Γιαυτό βάζει στον καθένα μας τις δοκιμασίες που αντέχει και που μέσα από αυτές θα ωφεληθεί πνευματικά.

Βλέπουμε γύρω μας την χαοδη κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους τομείς μα ποιό πολύ στα πνευματικά..που είναι η αρχή και το τέλος για όλα...και αρχίζουμε να πετροβολούμε τους πάντες και τα πάντα...

Όμως αδελφοί μου, ένας είναι ο δρόμος της πληρώτητας...εσωτερικά.. το συμμάζεμα του νου και της καρδίας. Η λεπτή πνευματική εργασία που πρέπει να γίνει μέσα μας. Εξερευνόντας και διορθώνοντας σιγά σιγά τον εαυτό μας διορθώνουμε ένα μέρος της κοινωνίας. Αυτό γίνεται με την ταπείνωση και την προσευχή. Και τα δύο ειναί δωρα του θεού προς τον άνθρωπο. Όμως για να δωθούν πρέπει εμείς να κάνουμε το πρώτο βήμα.

Η προσευχή είναι δύναμη...Κανάλι σωτηρίας και φώτισης. Ενώνει το θεό με τον άνθρωπο. Έχασε ο ανθρώπος την άμεση επικοινωνία του με τον Θεό φεύγοντας από τον παράδεισο. Αυτό πρέπει πρώτα να κερδίσουμε. Μόνο έτσι είμαστε σίγουροι ότι βαδίζουμε κατα Θεόν.

Πως φαίνεται ο άνθρωπος της προσευχής; Λάμπει από γλυκυτητα και ηρεμία. Θέλεις να βρίσκεσαι δίπλα του, να τον βλεπεις, να τον ακούς, όσο ασήμαντος και αν είναι για τον κόσμο...

Ας Βάλουμε λοιπόν μια αρχή στην προσευχή, για μας, για την οικογένεια μας, για τους φιλους μας, για την πατρίδα μας...για όλο τον κόσμο.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΟΠΤΙΝΑ

ΚΥΡΙΕ, βοήθησε με να αντιμετωπίσω με ψυχική γαλήνη όλα όσα θα μου φέρει ή σημερινή ήμερα. Βοήθησέ με να παραδοθώ ολοκληρωτικά στο άγιο θέλημα Σου.

Στην κάθε ώρα αυτής της ημέρας φώτιζε με και δυνάμωνε με για το κάθε τι.

Όποιες ειδήσεις κι αν λάβω στο διάστημα της σημερινής ημέρας, δίδαξε με να τις δεχθώ με ηρεμία και με την πεποίθησι ότι προέρχονται από το άγιο θέλημα Σου.

Καθοδήγησε τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου σε όλα τα έργα μου και τα λόγια μου.

Σ' όλες τις απρόοπτες περιστάσεις μη με αφήσεις να ξεχάσω, ότι τα πάντα προέρχονται από Σένα.

Δίδαξε με να συμπεριφέρομαι σε κάθε μέλος της οικογενείας μου με ευθύτητα και σύνεση, ώστε να μην συγχύσω και στενοχωρήσω κανένα.

ΚΥΡΙΕ, δος μου την δύναμη να υποφέρω τον κόπο και όλα τα γεγονότα της ημέρας αυτής καθ' όλη την διάρκεια της.

Καθοδήγησε την θέλησή μου κα δίδαξε με να προσεύχομαι, να πιστεύω, να υπομένω, να συγχωρώ και να αγαπώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου