Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023 - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΘΕΟΥ

 Το βράδυ της Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, στον


Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαντζοΐου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, στα πλαίσια ενάρξεως των θρησκευτικών εκδηλώσεων "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023".

Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων, είναι η πρώτη Αποστολική Θεία Λειτουργία. Διασώζει τον λειτουργικό τύπο της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων και την απλότητα της Λατρείας κατά τους Αποστολικούς χρόνους. Από αυτή προήλθαν οι Λειτουργίες του Μ. Βασιλείου και του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Τελείται στον σολέα, με πρόσωπο προς τον λαό, διακρίνεται για τους αντιφωνικούς ύμνους, τις εκτενείς ευχές, ενώ διασώζει τον λειτουργικό τύπο της Εκκλησίας των Αποστολικών χρόνων.

Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου τελείται κάθε χρόνο στις 23 Οκτωβρίου και την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα.

Την Θεία λειτουργία τέλεσαν ο εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Λαμπετίου π. Διονύσιος Μιχαλόπουλος, ο εφημέριος του ιερού ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Δ.Δ. Αγίου Γεωργίου Πύργου π. Αντώνιος Δημητρόπουλος καθώς και ο εφημέριος της ενορίας Αγίου Δημητρίου Λαντζοΐου π. Παναγιώτης Κλουκίνας.

Την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στα πλαίσια των θρησκευτικών εκδηλώσεων ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023 θα τελεστεί η ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στις 6:30 το απόγευμα.









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου