Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Με ιδιαίτερη τιμή στα ιερά προσκυνήματα της χώρας μας, η Ενορία μας, πραγματοποίησε δύο εκπληκτικές εκδρομές, εκ των οποίων, η μία πραγματοποιήθηκε στα Τρικαλα - Μετέωρα - Καλαμπάκα, στις 27 & 28 Ιανουαρίου 2018.

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με επίσκεψη στο γραφικό Μέτσοβο και στην συνέχεια στην πόλη των Τρικάλων όπου και έγινε διανυκτέρευση. Η επόμενη μέρα ξεκίνησε με τον εκκλησιασμό μας στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Καρυών Τρικάλων , ιερουργουντος του Αρχιμανδρίτου Χρύσανθου Κλαδη , όπου μας υποδέχτηκε εγκάρδια, χαρίζοντας στον εφημέριο της ενορίας μας π. Παναγιώτη Κλουκίνα, ως ένδειξη σεβασμού, την ιερά εικόνα του Αγίου Αθανασίου. Στη συνέχεια προσφέρθηκε καφές και γλυκίσματα υπό την επιμέλεια της προέδρου του πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών, κυρίας Σοφίας Κασσοπούλου.
Επόμενος σταθμός ήταν επίσκεψη στις Ιερές Μονές Αγίου Στεφάνου και Αγίας Βαρβάρας στους ιερούς βράχους των Μετεώρων, όπου θαυμάσαμε με δέος, την απεραντοσύνη του Θεού, "σμιλευμενη" με τόση σοφία και αγάπη!
Η δεύτερη μας εκδρομή πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, στις 4 Φεβρουαρίου 2018, με το ιερό προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος, καθώς και την επίσκεψη μας στο Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς και κοσμήματος, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού σκοπού της Σχολής χορού, με την εκμάθηση παραδοσιακών χορών, που λειτουργεί στην ενορία μας, από τον Οκτώβριο του 2017, προσφέροντας δωρεάν μαθήματα, σε όλους. Στο Μουσείο εκτίθεται η Συλλογή Ελληνικών ενδυμασιων "Βικτωρία Γ. Καρέλια" του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, το οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την θερμή υποδοχή που μας έκαναν καθώς και την άψογη ξενάγηση στο Μουσείο!
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου